Ordine de zi sedinte

Aceasta rubrica isi propune sa informeze vizitatorii acestei pagini cu privire la punctele aflate pe ordinea de zi a sedintelor Plenului precum si ale Comisiei din care eu fac parte. Membrii CSM apartin unuia ori mai multor grupuri de lucru. Acestea au drept menire studiul aprofundat, cu ajutorul directiilor de specialitate, a diferitelor probleme aflate pe rolul Consiliului si oferirea unui punct de vedere argumentat Plenului.

Dupa reconfigurarea numarului si atributiilor comisiilor Consiliului Superior al Magistraturii la inceputul anului 2012, au rezultat 3 comisii, eu facand parte din Comisia nr 1- Independenta si responsabilizarea justitiei, eficientizarea activitatii acesteia si cresterea performantei judiciare; integritatea si transparenta sistemului judiciar”. Problemele considerate importante sunt tratate in sectiunea “Puncte de vedere”.

Vezi aici       COMPONENTA COMISIEI NR.1      si    COMPETENTE COMISII

Vezi aici        ORDINE DE ZI PLEN       si       MINUTE COMISIA NR.1

ACTIVITATE IN COMISIA NR.1

– contributie la redactarea Strategiei de integritate a sistemului judiciar (Strategie) si a Planului de actiune (Plan de actiune)

– invitarea la audiere in cadrul comisiei, ca urmare a solicitarii unor organizatii neguvernamentale: Asociatia de Monitorizare a Justitiei si Active Watch- Agentia de Monitorizare a Presei (Solicitare); vezi solutia Comisiei la punctul 2 al minutei (Minuta)

– atributii specifice in cadrul Comisiei, in legatura cu inbunatatirea accesului la informatii in cadrul instantelor, imbunatatirea si standardizarea site-urilor instantelor; vezi punctul 8 al minutei (Minuta martie)